Privé stadswandeling

De grootste schat van Amersfoort is haar historie. In de meer dan 600  monumenten, straatjes en grachten, voel je de middeleeuwse stad die ontstond in de 13e eeuw. Een wonderlijke gebeurtenis in 1444 maakte van Amersfoort een florerende bedevaartsplaats.

Uw gids laat u de mooiste plekjes zien. De route voert onder andere langs de beroemde Muurhuizen, het Havik en de Koppelpoort. 

U kunt de stadswandeling eventueel combineren met een bezoek aan de eeuwenoude Mannenzaal, met zijn authentieke bedsteden!

 • Aanvang

  In overleg

 • Start wandelingen

  Onze Lieve Vrouwetoren
  Route naar startpunt

  De gids kan u op een andere locatie ophalen

 • Duur

  Ongeveer 1,5 uur

  In combinatie met bezoek Mannenzaal ongeveer 2 uur

 • Prijs

  Volwassenen € 6, kinderen 4 t/m 12 jaar € 4. Minimum prijs € 30,-

  Met inbegrip van bezoek Mannenzaal: volwassenen € 10, kinderen 4  t/m 12 jaar € 7, minimum prijs € 50

Privé stadswandeling

Met een privé stadswandeling wandelt u met uw eigen groepje op een dag die u het beste uitkomt. Onze gidsen zorgen dat u een onvergetelijk uitje hebt. Begin en eindpunt in het centrum kunt u zelf aangeven.

Gilde gids voor de Koppekpoort

Maar vanzelfsprekend kunt u ook met een van onze dagelijkse stadswandelingen meelopen. Daarvoor kunt u direct een ticket kopen door de knop hieronder te gebruiken.

Bespreken

Gilde Amersfoort biedt de mogelijkheid om op afwijkende tijden met u op pad te gaan, om een aantal monumenten te bezoeken of een wandeling te doen die dieper op een bepaald thema ingaat.
Onze medewerkers werken graag een aantrekkelijk voorstel voor u uit.
Klik hier om uw wensen kenbaar te maken.

Praktisch

De afstand is maximaal 2 km, maar wandelen in middeleeuws Amersfoort is lastig als u slecht ter been bent of een rolstoel of rollator nodig hebt. Toch kunnen we een leuke alternatieve wandeling voor u maken!

Hoe werkt het?

Zodra wij uw aanvraag voor een privé rondleiding of beklimming hebben ontvangen, nemen we contact met u op en maken een boeking. Daarvoor geldt wel de voorwaarde dat wij voor u een gids vinden op de door u gewenste datum en tijd. Voor themawandelingen hebben we namelijk maar een beperkt aantal specialisten.

Adres: Groenmarkt 19,  3811 CP Amersfoort
Openingstijden van het kantoor:
Ma t/m za: 11:00 – 14:30 uur

E-mail: gilde@gildeamersfoort.nl
Tel: 033 – 47 222 36
(alleen bereikbaar tijdens de openingstijden van het kantoor)