Stadsbrouwerij De Drie Ringen

  • Brouwgeschiedenis wandeling amersfoort

Brouwgeschiedenis wandeling in Amersfoort.

Amersfoort kent een rijke bierbrouwgeschiedenis, vanaf de 13e/14e eeuw (met als hoogtepunt de 17e eeuw) wordt er in Amersfoort commercieel bier gebrouwen.

In Amersfoort waren er in de 17e eeuw behalve veel huisbrouwerijen ook enkele grotere. De biernijverheid leverde veel werk op: in de haven, in de kuiperij, in de graan- en hopteelt, enz.

In de 18e eeuw ging het mis met de biernijverheid. Toch werd er in 1871 weer een nieuwe brouwerij gevestigd: de Beiersche Bierbrouwerij, later ‘De Phoenix’ genaamd gevestigd aan het Smallepad, vlakbij het oude stationnetje. Maar ook die moest na bijna 100 jaar zijn poorten sluiten en werd in 1971 gesloopt.

Vanaf 1989 is het brouwen van bier weer terug in Amersfoort en huist de stadsbrouwerij De Drie Ringen en huist het in de voormalige stadsboerderij aan het kleine spui.

Samen met De Drie Ringen bieden wij, in aanvulling op onze stadswandeling, een Brouwgeschiedenis wandeling in Amersfoort waarbij u wandelend wordt meegenomen in de rijke geschiedenis van het brouwen in Amersfoort. De wandeling start bij de Onze Lieve Vrouwetoren en voert via de historische binnenstad naar het proeflokaal van de Stadsbrouwerij. Hier wordt het brouwproces toegelicht onder het genot van een proeverij met historische bieren.

Stadsbrouwerij De Drie Ringen

Data:

De Brouwerij is geopend woensdag t/m zondag

Start:

Afhankelijk van het besproken arrangement

Contactgegevens:

Kleine Spui 18 Amersfoort (google maps)

www.dedrieringen.nl

info@dedrieringen.nl