Laken, Lint en luxe Sits

met workshop katoendrukken

Een bijzonder teamuitje!

In samenwerking met De Katoendrukkerij organiseert Gilde Amersfoort een uniek arrangement vanuit de Volmolen in Amersfoort:
een speciaal ontworpen wandeling met een workshop katoendrukken. Dat kan individueel of als groep.
Ook geweldig als teamuitje!

 • Aanvang

  Om 10:30 uur

 • Startpunt

  De Volmolen
  Plantsoen Noord 2
  3811 GH Amersfoort

  De Volmolen ligt naast de Koppelpoort.

 • Tijdsduur

  4 tot 4,5 uur

 • Prijs

  Gehele arrangement € 55,– pp
  Minimum aantal deelnemers: 4
  Maximum: 10

 • Agenda

  Vrijdag 22 oktober en vrijdag 5 november, aanvang 10.30 uur.

  Op afspraak is deze combinatie wandeling/workshop ook op andere dagen te boeken.

Laken, Lint en luxe Sits

U komt langs gebouwen en plaatsen  waar allerlei producten gemaakt werden, van eenvoudige stoffen tot luxe kledingstukken.

Workshop katoendrukken

Na de lunch in de Volmolen begint u aan een bijzondere workshop katoendrukken. U gebruikt prachtige houten stempels en neemt na afloop een uniek werkstuk mee naar huis.

Bespreken

Gilde Amersfoort biedt de mogelijkheid om op afwijkende tijden met u op pad te gaan, om een aantal monumenten te bezoeken of een wandeling te doen die dieper op een bepaald thema ingaat.
Onze medewerkers werken graag een aantrekkelijk voorstel voor u uit.
Klik hier om uw wensen kenbaar te maken.

In vroeger eeuwen droegen mensen linnen hemden en wie het betalen kon, droeg een pak of japon van wollen stof daar overheen. Je droeg dan lakense kleding. Wilde je als vrouw in de 16e en 17e eeuw met de mode mee, dan liet je linten op je rok naaien. Iets later in de tijd kwamen er luxe stoffen op de markt: beschilderd of bedrukt katoen (sits), toegepast in woningtextiel en kleding voor de rijken.

Na de ontvangst met koffie/thee en een welkom in de Volmolen, krijgt u van de gids van Gilde Amersfoort een introductie op de textielwandeling. Daarna gaat u op pad door de historische stad en hoort bijzondere textielverhalen. U komt langs gebouwen en plaatsen waar allerlei textiel gemaakt werd, van eenvoudige stoffen tot luxe kledingstukken. Na een lekkere lunch in de Volmolen begint u daarna aan een workshop katoendrukken. U gebruikt prachtige houten stempels, kiest een mooie kleur en bedrukt in een uur een tas, die u na afloop mee naar huis neemt als aandenken aan deze leuke themadag. De wandeling met workshop gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen.

Data en prijs

Kosten € 55 per persoon incl. koffie/thee met inleiding, textielwandeling, lunch en workshop.

Na ontvangst met koffie, krijgt u van onze gids een korte introductie. Daarna gaat u door de historische stad op pad en hoort de bijzondere verhalen.
Terug in de Volmolen krijgt u een heerlijke lunch aangeboden en de dag wordt afgesloten met een unieke workshop katoendrukken.

Bespreken

Tickets voor deze twee data zijn uitsluitend te bestellen bij de Katoendrukkerij in Amersfoort. Stuur dan een e-mail naar: info@dekatoendrukkerij.nl.

Wilt u een privé arrangement op een andere datum en tijdstip, neem dan contact op met het Gilde, gilde@gildeamersfoort.nl of 033 – 47 222 36.