Mondriaanwandeling

Ter gelegenheid van de 150ste geboortedag van de beroemde schilder Piet Mondriaan bieden wij vanaf maandag 7 maart een speciale Mondriaanwandeling aan. Beleef met een deskundige gids het ‘Amersfoort van toen’, in de tijd van de jeugdige Mondriaan. U kunt op 7 maart en daarna elke vrijdagmiddag mee met een gids (zie Actueel)

Maar u kunt ook een rondleiding boeken met een eigen groep, op een door u gekozen dag en tijdstip.

Als u met een eigen groep loopt kunnen wij voor u een tijdslot reserveren zodat u – als u dat wilt – direct aansluitend het Mondriaanhuis kunt bezoeken. Dat kan gratis met een Museumjaarkaart en als u die niet heeft, kunt u als deelnemer aan de Mondriaanwandeling een ticket kopen met 50% korting (€ 6,50 i.p.v. € 13).

Ticket wandeling: € 6.

 • Aanvang

  In overleg

 • Startpunt

  Stadhuisplein

 • Tijdsduur

  Ongeveer 1,5 uur, desgewenst korter of langer

 • Prijs

  Volwassenen € 6,-
  Kinderen 4 t/m 12 jaar € 4,-
  Minimum prijs per boeking € 30,-

Mondriaanwandeling vanaf 7 maart 2022

Gilde Amersfoort organiseert vanaf 7 maart ter gelegenheid van de 150ste geboortedag van de beroemde schilder Piet Mondriaan een speciale Mondriaanwandeling door de binnenstad van Amersfoort. De gids neemt u vanaf het Stadhuisplein mee door de binnenstad en toont u beelden van de stad uit de tijd dat Piet Mondriaan hier woonde. De rondleiding eindigt bij het Mondriaanhuis.

Bespreken

Gilde Amersfoort biedt de mogelijkheid om op afwijkende tijden met u op pad te gaan, om een aantal monumenten te bezoeken of een wandeling te doen die dieper op een bepaald thema ingaat.
Onze medewerkers werken graag een aantrekkelijk voorstel voor u uit.
Klik hier om uw wensen kenbaar te maken.

Toelichting

In de afgelopen eeuw is er in de binnensteden veel veranderd. Er is afgebroken en nieuw gebouwd en velen vragen zich af: hoe zag het er ruim een eeuw geleden rond de tijd dat Piet Mondriaan hier woonde toch uit in onze stad? In de krant en op sociale media verschijnen met een zekere regelmaat oude foto’s van plekken in de stad met daarnaast een foto van de huidige situatie. Daar is veel belangstelling voor.
De stadswandeling zal dan ook zeker in een behoefte voorzien. Aan de hand van oude foto’s laten we zien wat er in ruim 100 jaar zo al veranderd is in de binnenstad. Laat u verrassen!

Adres: Groenmarkt 19,  3811 CP Amersfoort
Openingstijden van het kantoor:
Ma t/m za: 11:00 – 14:30 uur

E-mail: gilde@gildeamersfoort.nl
Tel: 033 – 47 222 36
(alleen bereikbaar tijdens de openingstijden van het kantoor)