Op zoek naar Oldenbarnevelt

Johan van Oldenbarnevelt werd in 1547 in Amersfoort geboren, ergens bij de Korte Gracht.
De rondleiding voert u langs plekken in de stad waar Oldenbarnevelt heeft gewoond, gespeeld, naar school en de kerk ging. We vertellen over zijn afkomst en jeugd en over zijn betekenis voor ons land.

 • Aanvang

  In overleg

 • Tijdsduur

  Ongeveer 1,5 tot 2 uur

 • Prijs

  Volwassenen € 6,-
  Kinderen 4 t/m 12 jaar € 4,-
  Minimum prijs per boeking € 30,-

Op zoek naar Oldenbarnevelt

De rondleiding voert u langs plekken in de stad waar Oldenbarnevelt heeft gewoond, naar school en ter kerke ging. We vertellen over zijn afkomst en jeugd en over Oldenbarnevelts betekenis voor ons land.

Bespreken

Gilde Amersfoort biedt de mogelijkheid om op afwijkende tijden met u op pad te gaan, om een aantal monumenten te bezoeken of een wandeling te doen die dieper op een bepaald thema ingaat.
Onze medewerkers werken graag een aantrekkelijk voorstel voor u uit.
Klik hier om uw wensen kenbaar te maken.

Johan van Oldenbarnevelt werd in 1547 in Amersfoort geboren, ergens bij de Korte Gracht.  Hij groeide hier op en bezocht de Latijnse School, vlakbij de St Joriskerk. Hij woonde in zijn jonge jaren in het muurhuis de Bollenburg. Hij werkte nauw samen met Willem van Oranje en groeide na diens dood uit tot de leider van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Van deze voorloper van de Nederlandse staat werd hij de vormgever. Hij raakte verwikkeld in een religieus en politiek conflict dat hij verloor waarna hij in 1619 werd onthoofd.

De rondleiding voert u langs plekken in de stad waar Oldenbarnevelt heeft gewoond, gespeeld, naar school en de kerk ging. We vertellen over zijn afkomst en jeugd en over zijn betekenis voor ons land.

Praktisch

De afstand is maximaal 2 km, maar wandelen in middeleeuws Amersfoort is lastig als u slecht ter been bent of een rolstoel of rollator nodig hebt. Dan kunt u wellicht beter een privéwandeling onder Arrangementen afspreken.

Hoe werkt het?

Naast de dagelijkse stadswandelingen en torenbeklimmingen, die op vaste tijden starten, is het ook mogelijk om met uw eigen familie, vrienden of collega’s op stap te gaan.
Een combinatie met een van onze horecapartners is altijd een feestje.

Na ontvangst van uw aanvraag nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op om uw aanvraag definitief te maken.

Adres: Groenmarkt 19,  3811 CP Amersfoort
Openingstijden van het kantoor:
Ma t/m za: 11:00 – 14:30 uur

E-mail: gilde@gildeamersfoort.nl
Tel: 033 – 47 222 36
(alleen bereikbaar tijdens de openingstijden van het kantoor)