Wandeling en rondvaart

Met onze collega’s van Waterlijn bieden wij een aantal arrangementen met een combinatie van wandeling en rondvaart in Amersfoort.

Vestingvaart

Met Waterlijn vaart u via de tweede stadsmuur, langs een schitterend plantsoen en stukken gerestaureerde stadsmuur. De vaarroute eindigt vlakbij de historische Koppelpoort. Aansluitend een bezoek aan de Koppelpoort of de Mannenzaal .

Een gids van Gilde neemt u mee voor een bezoek aan de Koppelpoort en brengt u wandelend terug naar het startpunt. Een unieke wandeling en rondvaart in Amersfoort.

Torenvaart

Een rondvaart, gecombineerd met een beklimming van de prachtige Onze Lieve Vrouwetoren.

Tijdens een tour per boot door de grachten van Amersfoort wordt u in het verleden ondergedompeld. De boot zet u af bij het hoogtepunt van de vaart: Onze Lieve Vrouwetoren. Met een ervaren gids van het Gilde keert u, al klimmend, langzaam terug naar het heden.

Beekdalvaart met natuurwandeling

We varen, via de grachten in de historische binnenstad en de Heiligenbergerbeek, door de indrukwekkende natuur van  het schitterende Beekdal, naar stadsboerderij De Vosheuvel.

Daar stapt u uit en loopt u, onder leiding van een gids van het Gilde Amersfoort, terug naar de binnenstad. Een schitterende route van plm. 3 km. langs de Heiligenbergerbeek , via een natuureducatiepad van IVN, door park Elisabeth Groen en park Randenbroek.

Het Beekdal is een  groene long, die de binnenstad met het buitengebied verbindt. U ziet hier o.a. stuifduinen, het rijksmonument Randenbroek, een natuurspeeltuin en stadsboerderij De Vosheuvel.

Praktische informatie, en boeking

De wandel-rondvaart arrangementen kunt u boeken bij onze collega’s van Waterlijn. Voor vaartijden en boeking klik op het arrangement

Vestingvaart

Torenvaart

Beekdalvaart met natuurwandeling