Aanloop activiteiten

Op bezoek in Amersfoort en u wilt de stad beter leren kennen? Gilde Amersfoort biedt op aanloop dagelijks de stadswandeling en torenbeklimming aan. Maar er is meer op aanloop. Een stadswandeling met bezoek aan de Mannenzaal, met levend spel van Levende Historie. Of de toren beklimmen met bezoek aan de beiaard of een fietstocht maken op de grens van Amersfoort en Leusden.

En ook bieden wij, in samenwerking met onze partner Waterlijn, unieke combinaties van wandelen en varen.

Kortom: ook zonder afspraak is er veel mogelijk bij Gilde Amersfoort.

Rondleiding Koppelpoort

Vanaf 3 oktober t/m 29 november elke dinsdag en woensdagmiddag een rondleiding door de Koppelpoort: één van de mooiste monumenten in de stad. Rondleidingen starten om 13:30 en 14:15 en duren een half uur. Iedereen die in de buurt is of al jarenlang er door fietst of loopt, of speciaal voor langskomt is welkom! Tickets bij de Koppelpoort of online

Wandeling en rondvaart

Waterpoort Monnikendam, Amersfoort

Combineer wandelen met een rondvaart. Vaar met de Vestingvaart door het historische centrum en bezoek de iconische Koppelpoort. Of doe de Torenvaart: een combinatie van rondvaart met beklimming van de OLV toren. Of ga mee met de Beekdalvaart en wandel terug door het schitterende parklandschap van Randenbroek en Elisabeth Groen.

Zomerseizoen

Volmolen

In de periode van medio april tot medio september bieden wij naast combinatie activiteiten met de waterlijn ook fietstochten rondom Amersfoort. Deze activiteiten zijn momenteel niet te boeken.

Fietstochten

fietstocht Amersfoort Leusden

Wij hebben voor u twee speciale fietstochten langs buitenplaatsen, monumenten, uitspanningen, stadsparken en gedenktekens van beide wereldoorlogen op de grens van Amersfoort en Leusden, maar ook in de omgeving van Hoogland. Vooral ook voor mensen uit Amersfoort en omgeving een belevenis!

Adres: Groenmarkt 19,  3811 CP Amersfoort
Openingstijden van het kantoor:
Ma t/m za: 11:00 – 14:30 uur

E-mail: gilde@gildeamersfoort.nl
Tel: 033 – 47 222 36
(alleen bereikbaar tijdens de openingstijden van het kantoor)