Monumenten

Amersfoort heeft een middeleeuws centrum met veel bijzondere monumenten. Met een gids van Gilde Amersfoort zijn een aantal van deze monumenten te bezoeken en hoort u interessante verhalen over de oorsprong en de geschiedenis.

Een bezoek aan deze bijzondere plekken is in de regel ‘op afspraak’ zodat u met de gids een persoonlijke invulling kunt geven aan uw bezoek.

Hoe werkt het?

Voor de rondleiding zoeken wij op de door u gewenste datum en tijd een gids. Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen nemen wij contact met u op voor een bevestiging.

Voor bezoeken op afspraak brengen wij minimaal de kosten voor een groep van 5 personen in rekening.

Koppelpoort

Koppelpoort

De Koppelpoort is het visitekaartje van historisch Amersfoort. De Koppelpoort heeft een landpoort en waterpoort uit ca. 1425. U kunt de poort ook beklimmen. Een belevenis!

Mannenzaal interieur

Mannenzaal

De Mannenzaal is het oudste gasthuis van Europa. De zaal met aangrenzende kapel bleef gespaard bij de sloop in 1907. Een schitterend monument, met 22 originele bedsteden!

Koppelpoort met Mannenzaal

U kunt de Koppelpoort en Mannenzaal ook gecombineerd boeken. Ze liggen vlakbij elkaar en horen tot de mooiste en meest bijzondere monumenten van de stad. De gids neemt u mee!

Poort De Armen de Poth

Hofje De Armen de Poth met korte stadswandeling

Vlakbij de tweede stadsmuur ligt een idyllisch hofje, bestaande uit 48 huisjes, een historisch hoofdgebouw en de fraaie St. Rochuskapel. Te bezoeken met aansluitend korte stadswandeling.

St-Joriskerk interieur

In en om de St. Joriskerk

Tijdens een uitgebreide rondleiding komt u alles te weten over deze bijzondere kerk, de enige in Nederland, waar je in de kerk een rondje om de toren kunt lopen!

Belgenmonument, Belgenstraat Amersfoort

Belgenmonument

Op de Amersfoortse Berg staat het grootste oorlogsmonument van Nederland. Het is in 1917 tijdens de Eerste Wereldoorlog gebouwd door Belgische vluchtelingen.

Adres: Groenmarkt 19,  3811 CP Amersfoort
Openingstijden van het kantoor:
Ma t/m za: 11:00 – 14:30 uur

E-mail: gilde@gildeamersfoort.nl
Tel: 033 – 47 222 36
(alleen bereikbaar tijdens de openingstijden van het kantoor)