Monumenten

Amersfoort heeft een middeleeuws centrum met heel veel bijzondere monumenten. Met een gids van Gilde Amersfoort zijn een aantal van deze monumenten te bezoeken en kunt u meer leren over de oorsprong en de geschiedenis.

Een bezoek aan deze bijzondere plekken is altijd ‘op afspraak’ zodat u met de gids een persoonlijke invulling kunt geven aan uw bezoek,

Hoe werkt het?

Voor het bezoeken van een monument wordt voor de door u gewenste datum en tijd een gids gezocht.
Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen nemen wij contact met u op voor een bevestiging.

Voor bezoeken op afspraak brengen wij altijd minimaal de kosten voor een groep van 5 personen in rekening

De Koppelpoort

is het visitekaartje van historisch Amersfoort en stamt uit ca 1425. Bezoek is alleen mogelijk met een gids van Gilde Amersfoort. Het bezoek aan de Koppelpoort duurt ongeveer 3 kwartier.

Belgenmonument, Belgenstraat Amersfoort

Belgenmonument

Op de Amersfoortse Berg staat het grootste oorlogsmonument van Nederland. Het is in 1917 tijdens de Eerste Wereldoorlog gebouwd door Belgische vluchtelingen.

Mannenzaal interieur

De Mannenzaal

De Mannenzaal is het oudste gasthuis van Europa en bood onderdak aan arme vrouwen en mannen  in de Vrouwenzaal en de Mannenzaal.

Poort De Armen de Poth

Hofje De Armen de Poth met korte stadswandeling

Vlakbij de tweede stadsmuur ligt een idyllisch hofje, bestaande uit 48 huisjes, een historisch hoofdgebouw en de fraaie St. Rochuskapel. Te bezoeken met aansluitend korte stadswandeling.

St-Joriskerk interieur

St Joriskerk

Tijdens een uitgebreide rondleiding komt u alles te weten over deze bijzondere kerk, de enige in Nederland, waar je in de kerk een rondje om de toren kunt lopen!

Adres: Groenmarkt 19,  3811 CP Amersfoort
Openingstijden van het kantoor:
Ma t/m za: 11:00 – 14:30 uur

E-mail: gilde@gildeamersfoort.nl
Tel: 033 – 47 222 36
(alleen bereikbaar tijdens de openingstijden van het kantoor)