Stadswandeling Amersfoort

Dagelijkse stadswandeling in Amersfoort

Maak een stadswandeling in Amersfoort de stad van St. Joris en de draak. En ook de stad van Oldenbarnevelt en Mondriaan. Amersfoort, een Kei van een stad. Dagelijks staan de stadsgidsen voor u klaar voor een prachtige rondleiding.

De grootste schat van Amersfoort is haar historie. Wandelend langs ruim 600 monumenten, de straatjes en de grachten voel je de middeleeuwse stad die ontstond in de 13e eeuw.  De wandelingen voeren u onder andere langs de prachtige Muurhuizen en de Havik, de oudste haven van de stad. De wandelingen zijn bijzonder omdat de Gilde gids u mee naar binnen neemt in de beroemde Koppelpoort uit 1425 waar u met eigen ogen het unieke takelmechanisme kunt aanschouwen. Deze zomer is ter ook regelmatig de mogelijkheid om met de Gilde Stadsgids gratis een bezoek te brengen aan de oudste kerk van de stad, de St. Joriskerk’.

Met een gids van Gilde zie je zó veel meer

Stadswandeling

Aanvang:

Van 1 maart tot 1 november

  • dagelijks om 11.30 uur en 14:00 uur

Van 1 november tot 1 maart

  • dagelijks om 14.00 uur, vrijdag en zaterdag ook om 11.30 uur

Startpunt:

Onze Lieve Vrouwetoren Route naar de OLV Toren

Duur :

Ongeveer 1,5 uur

Kosten:

Volwassenen € 6,-
Kinderen 4 t/m 12 jaar € 4,-

Stadswandeling op afspraak

Wilt u liever privé met een groep of voor een bedrijfsuitje een stadswandeling boeken? Ook buiten de vastgestelde tijden is het mogelijk om ‘op afspraak’ een stadswandeling te boeken. Het start en eindpunt bepaald u in overleg en onze gidsen zorgen ervoor dat u een onvergetelijke dag heeft.

Prijs:

Volwassenen € 6,-

Kinderen 4 t/m 12 jaar € 4,-

Minimum groepsprijs € 30,- (gebaseerd op 5 volwassenen)

Stadswandeling met bezoek beiaardschool

Een unieke variant op onze ‘standaard’ stadswandeling. Tijdens de wandeling door het historische centrum van Amersfoort is er de gelegenheid om onze Beiaardschool te bezoeken. Neem een uniek kijkje in de wereld van de enige HBO geaccrediteerde beiaardschool ter wereld.

De beiaard school heeft beperkte gelegenheid tot bezoek, kijk op meer informatie voor actuele mogelijkheden.

Praktisch

De afstand van een stadswandeling is maximaal 2 km, maar wandelen in middeleeuws Amersfoort is lastig als u slecht ter been bent of een rolstoel of rollator nodig hebt. Toch kunnen we ook dan een leuke privé rondleiding voor u maken!

Hiernaast ziet u een overzicht van de startlocaties van de rondleidingen en parkeren in de binnenstad.

Adres: Groenmarkt 19,  3811 CP Amersfoort
Openingstijden van het kantoor:
Ma t/m za: 11:00 – 14:30 uur

E-mail: gilde@gildeamersfoort.nl
Tel: 033 – 47 222 36
(alleen bereikbaar tijdens de openingstijden van het kantoor)