Bierwandeling met proeverij

  • Brouwgeschiedenis wandeling amersfoort

Tijdens de Bierwandeling Amersfoort met aansluitend proeverij in Stadsbrouwerij De Drie Ringen maakt u kennis met de rijke bierbrouw geschiedenis van de stad. De Amersfoorters brouwden in vele kleine brouwerijen al vanaf de 13e/14e eeuw met succes bier.

In de 17e eeuw bleven door schaalvergroting vooral enkele grotere brouwerijen over. De biernijverheid leverde veel werk op: in de haven, in de kuiperij, in de graan- en hopteelt, enz.

In de 18e en 19e eeuw ging het bergafwaarts met de biernijverheid. Toch kwam er in 1871 een nieuwe brouwerij bij: de Beiersche Bierbrouwerij, later ‘De Phoenix’ genaamd. Maar ook die sloot na bijna 100 jaar zijn poorten.

Vanaf 1989 is het brouwen van bier weer terug in Amersfoort en huist de Stadsbrouwerij De Drie Ringen in een voormalige stadsboerderij aan het Kleine Spui.

Samen met De Drie Ringen verzorgt het Gilde een speciale Bierwandeling met proeverij. Onze  deskundige gidsen nemen u mee in de rijke geschiedenis van het brouwen in Amersfoort. De wandeling start bij de Onze Lieve Vrouwetoren en voert via de historische binnenstad naar het proeflokaal van de Stadsbrouwerij.

Hier licht een gids het brouwproces toe, terwijl u geniet van een proeverij met historische bieren. Een heerlijke finale!

Stadsbrouwerij De Drie Ringen

Data: De Stadsbrouwerij is geopend woensdag t/m zondag

Start: Afhankelijk van het besproken arrangement

Contactgegevens: Kleine Spui 18 Amersfoort (google maps), info@dedrieringen.nl

Boeken? Klik op onderstaande button en klik op de optie ‘Stadswandeling en bierproeverij’.