Hofje ‘De Armen de Poth’ met korte stadswandeling

U brengt een bezoek aan dit prachtige hofje in combinatie met een korte stadswandeling.

Het hofje De Armen de Poth staat in deze rondleiding van anderhalf uur centraal. Al rond 1500 stonden hier een kapel, een Pesthuis en enkele huisjes. Bovendien deden de Pothbroeders toen al geruime tijd aan voedseluitdelingen aan de armen en zieken. De Armen de Poth was de eerste voedselbank van Amersfoort! Nu is het een idyllisch en verstild woonhofje met 48 woningen.

U wordt ontvangen in de historische Celzusterenkamer (eerste helft 16e eeuw) met koffie of thee. Na een korte film over de geschiedenis van het hofje, staat de binnenvader klaar voor uitleg en vragen. U ziet ook de historische bakoven en uitdeelkamer. Na een kleine drie kwartier bezoekt u met de gids de charmante Rochuskapel (van rond 1500), het toonhuisje en loopt u even door het hofje.

Daarna maken we een korte stadswandeling, waarvan de duur vooral afhangt van uw wensen. We kunnen eindigen op het eeuwenoude plein De Hof, waar de St. Joriskerk staat, maar als u liever op een andere plaats wilt eindigen, dan kan dat ook.

Wilt u wel wat lopen, maar niet te lang, dan is dit aanbod een heel goede optie voor u!

 

 • Aanvang

  In overleg

 • Tijdsduur

  Ongeveer 1,5 uur (eerst bezoek aan het hofje met koffie of thee, met aansluitend een korte stadswandeling)

 • Prijs

  Volwassenen € 10,-
  Kinderen 4 t/m 12 jaar € 8,-
  Minimum prijs per boeking € 30,-

Poort De Armen de Poth

Hofje De Armen de Poth met korte stadswandeling

Veel mensen weten het niet maar net buiten de stadsmuren ligt nog een idyllisch hofje, bestaande uit 48 huisjes, een historisch hoofdgebouw en de fraaie St. Rochuskapel. U bezoekt dit hofje met aansluitend een korte stadswandeling

Bespreken

Gilde Amersfoort biedt de mogelijkheid om op afwijkende tijden met u op pad te gaan, om een aantal monumenten te bezoeken of een wandeling te doen die dieper op een bepaald thema ingaat.
Onze medewerkers werken graag een aantrekkelijk voorstel voor u uit.
Klik hier om uw wensen kenbaar te maken.

Adres: Groenmarkt 19,  3811 CP Amersfoort
Openingstijden van het kantoor:
Ma t/m za: 11:00 – 14:30 uur

E-mail: gilde@gildeamersfoort.nl
Tel: 033 – 47 222 36
(alleen bereikbaar tijdens de openingstijden van het kantoor)