St. Joriskerk

Tijdens een uitgebreide rondleiding komt u alles te weten over deze bijzondere kerk, de enige in Nederland, waar je in de kerk een rondje om de toren kunt lopen!
In 1248 werd een parochiekerk gebouwd in de toen opbloeiende plaats Amersfoort. In de 15e eeuw werd het kerkgebouw verbouwd tot een hallenkerk, waardoor de kerktoren door de zuidbeuk werd omsloten. In 1534 kreeg de kerk de huidige vorm als driebeukige hallenkerk.  In de kerk bevinden zich ondermeer een bijzonder fraai zandstenen, gotisch doksaal uit ca. 1480 en een grafmonument voor de bouwmeester Jacob van Campen. Het hoofdorgel dateert uit 1845 en is het grootste Naberorgel dat bewaard is gebleven.

 • Aanvang

  In overleg

 • Tijdsduur

  Ongeveer 45 minuten

 • Prijs

  Volwassenen € 6,-
  Kinderen 4 t/m 12 jaar € 4,-
  Minimum prijs per boeking € 30,-

  In de wintermaanden geldt een extra toeslag van € 20 vanwege het openen van de kerk.

De Joriskerk

Uitgebreid bezoek: in zo’n 45 minuten komt u alles te weten over deze bijzondere kerk, de enige in Nederland, waar je in de kerk een rondje om de toren kunt lopen!

Bespreken

Gilde Amersfoort biedt de mogelijkheid om op afwijkende tijden met u op pad te gaan, om een aantal monumenten te bezoeken of een wandeling te doen die dieper op een bepaald thema ingaat.
Onze medewerkers werken graag een aantrekkelijk voorstel voor u uit.
Klik hier om uw wensen kenbaar te maken.

Adres: Groenmarkt 19,  3811 CP Amersfoort
Openingstijden van het kantoor:
Ma t/m za: 11:00 – 14:30 uur

E-mail: gilde@gildeamersfoort.nl
Tel: 033 – 47 222 36
(alleen bereikbaar tijdens de openingstijden van het kantoor)