Stadswandeling Amersfoort

Dagelijkse stadswandeling in Amersfoort

Maak een stadswandeling in Amersfoort de stad van St. Joris en de draak. De stad van Oldenbarnevelt en Mondriaan. Amersfoort, een Kei van een stad. Dagelijks staan stadsgidsen voor u klaar voor prachtige stadswandelingen.

De grootste schat van Amersfoort is haar historie. In de meer dan 600  monumenten, straatjes en grachten voel je de middeleeuwse stad die ontstond in de 13e eeuw.  De wandelingen voeren u onder andere langs de prachtige Muurhuizen en de Havik, de oudste haven van de stad. Bijzonder is dat de Gilde gids u mee naar binnen neemt in de beroemde Koppelpoort uit 1425 waar u met eigen ogen het unieke takelmechanisme kunt aanschouwen. Deze zomer is ter ook regelmatig de mogelijkheid om met de Gilde Stadsgids gratis een bezoek te brengen aan de oudste kerk van de stad, de St. Joriskerk’.

De Stadsgids van Gilde Amersfoort laat u de mooiste plekjes zien

 • Aanvang

  Van 1 maart tot 1 november
  – dagelijks om 11:30 en 14:00 uur
  Van 1 november tot 1 maart
  – dagelijks om 14:00 uur, zaterdag en zondag ook om 11:30 uur

 • duur stadswandeling

  Ongeveer 1,5 uur

 • Prijs

  Volwassenen € 6,-
  Kinderen 4 t/m 12 jaar € 4,-

Stadswandeling met bezoek beiaardschool

Een unieke variant op onze ‘standaard’ stadswandeling. Tijdens de wandeling door het historische centrum van Amersfoort is er de gelegenheid om onze Beiaardschool te bezoeken. Neem een uniek kijkje in de wereld van de enige HBO geaccrediteerde beiaardschool ter wereld.

Voor meer informatie en boekingen

Praktisch

De afstand van een stadswandeling is maximaal 2 km, maar wandelen in middeleeuws Amersfoort is lastig als u slecht ter been bent of een rolstoel of rollator nodig hebt. Toch kunnen we ook dan een leuke privé rondleiding voor u maken!

Hiernaast ziet u een overzicht van de startlocaties van de rondleidingen en parkeren in de binnenstad.

Adres: Groenmarkt 19,  3811 CP Amersfoort
Openingstijden van het kantoor:
Ma t/m za: 11:00 – 14:30 uur

E-mail: gilde@gildeamersfoort.nl
Tel: 033 – 47 222 36
(alleen bereikbaar tijdens de openingstijden van het kantoor)