Tussen de stadsmuren

Data: vanaf 27 juli a.s. 2x per week, op woensdag en zaterdag,

Tijd: om 14:30

Start: op de HOF bij de fontein

Duur 1,5 uur

Kosten: € 6 voor colwassenen /€ 4 voor kinderen

De wandeling ook op aanvraag mogelijk. Bent u met een groep dan kunt u de wandeling op een door u gekozen datum en tijdstip aanvragen.


Deze zomer kunt u een interessante stadswandeling maken door een wat minder bekend stukje Amersfoortse binnenstad. Tussen de voormalige eerste stadsmuur (nu de Muurhuizen) en de tweede stadsmuur (gereed 1451) ligt de Kamp, een van oudsher bedrijvige wijk die in het verlengde ligt van het oude stadscentrum. Dit gebied is heel belangrijk geweest voor de ontwikkeling van de stad, zoals nog is te zien aan de talloze prachtige monumenten die er staan.

U brengt ook een bezoek aan het sfeervolle hofje Armen de Poth dat in de middeleeuwen al functioneerde als de eerste voedselbank van de stad en waar pestlijders werden opgevangen. U kunt genieten van de middeleeuwse gebouwen, de kapel uit het jaar 1500 en de serene rust van dit unieke woonhofje.

Ook loopt u een stukje over de oude, tweede stadsmuur die ter hoogte van de Kamp prachtig is gerestaureerd. Van daaruit heeft u een prachtig zicht op het plantsoen en de gracht. Een stukje dat zelfs bij veel Amersfoorters tamelijk onbekend is! U hoort ook hoe de stadsmuren werden gebruikt bij de verdediging van de stad. Een unieke wandeling!